Nils-Gunnar ”Mannen” Svantesson

Fakta

Namn: Nils-Gunnar ”Mannen” Svantesson

Sysselsättning: Tusenkonstnär som sysslat med det mesta från att vara polis till tabellpojke – och allt där emellan.

Koppling till BK Spark: Styrelseledamot under en period. Därutöver varit tränare för motståndarlag och skrivit spaltkilometer i pressen om bollklubben.

BK Spark väcker onekligen en del minnen till liv. Har tillbringat merparten av mitt idrottsliv, både som aktiv och ledare i hemorten Vårgårda, men gjorde faktiskt ett gästspel i bollklubben när jag bodde i Alingsås under några år. Hade flera vänner som var engagerade och fick frågan om jag skulle haka på och vara en del i styrelsen. Det är ingenting som jag ångrar. 

Det största minnet från den tiden är tveklöst den vårkonferens vi hade i Rödene – av alla ställen. Klubben hade en tradition att köra en konferens där det delats ut arbetsuppgifter till alla deltagare. Styrelsen tillsammans med lagledning skulle hitta olika vägar framåt i verksamheten. Ett väldigt kreativt grepp för övrigt.

Det var i regel ett par-tre man som fick uppgift att arrangera – medan destinationen var oklar för övriga deltagare. Den här gången var upplägget något annorlunda. Vi samlades i klubblokalen och där fick vi plocka av allt ner till kalsongerna och lägga alla pinaler i en sopsäck. I utbyte fick vi militära kläder och kängor. Till viss besvikelse för en del, som kanske riktat in sig på lite galej ute på lokal som avrundning.

Utanför väntade traktor med öppet släp för vidare transport – i allt annat än bra väder – ut till Rödene ängar. Där väntade tält med tillhörande kamin och verktyg för att slå upp ett tältläger i en skogsdunge på en höjd. 

Det blev en väldigt trevlig gemenskap med enkel mat och roliga samtal kring klubbens framtid. Dock lite svårt för de som förberett sig med digitala visningar…Vi tog en regelrätt ”bonnpermiss”
och liftade till Stadshotellet…

Men nu till kvällens absoluta höjdpunkt. Tre av oss tog nämligen en promenad efter kaffet. Ner till den stora vägen, där vi ställde oss för att lifta in till stan – i militär grötrock. Fredrik, Claes och jag tog alltså en regelrätt bonnpermiss för ett nedslag på Stadshotellet – inspirerade av filmen Repmånad. Utan plånböcker, telefoner och andra värdesaker som var ”beslagtagna”. Via gamla kontakter lyckades vi komma in utan att betala – och blev sedan bjudna på något att dricka i baren också. Efter en timma gick vi till taxistationen och förklarade situationen. Frågade om de kunde köra oss ut till Rödene – och komma in och betala dagen efter. Jodå, det gick väl an. Övriga i lägret undrade förstås var vi hade varit, men det lyckades vi nog snacka bort innan vi kröp ner i våra gröna sovsäckar. 

Det var verkligen ett minne för livet – och väldigt typiskt sådant som kan hända i BK Spark.

Stort grattis till de 50 åren – så kul att klubbidén lever vidare!

NILS-GUNNAR ”MANNEN” SVANTESSON

Konferensgänget som slog läger på Rödenes ängar. Mannen Svantesson lämnar klartecken till staben.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen