Kent Kierdorf

Fakta

Namn: Kent Kierdorf

Sysselsättning: Efter 30 år på Liseberg i olika VD- & chefspositioner slutade jag och fick istället möjlighet att arbeta med golf- & upplevelseresor till Italien, www.la-dolce-vita.se

Koppling till BK Spark: Fick en förfrågan att träna stadens lila lag, BK Spark efter 4 år som tränare för stadens röda herrlag, Holmalunds IF.

När frågan kom så hade jag tänkt att lägga tränarkarriären på hyllan. Som spelare representerade jag Norrby IF i Borås och Fredrikstads FK i Norge. Min debut i Norrby gjorde jag med självaste Gunnar Gren som tränare. Det blev debut med mersmak då jag nickade in avgörande målet mot BK Häcken i en tidig seriefinal. Det blev 11 år i A-laget. Alla fotbollsspelare drömmer om att bli proffs. Min chans kom när Reine Almqvist ringde och frågade om jag ville bli proffs i Norge. Jag vågade och det blev tre fantastiska år som Sveriges första norska fotbollsproffs i Fredrikstad Fotballklubb (FFK) – utan agent och det är jag stolt över. 

Sen blev det som tränare och ibland spelande tränare i följande föreningar: Svenljunga IK, Bollebygds IF, Hällingsjö IF, Mariedals IK, GAIS, Holmalund och avslutningsvis BK SPARK. Det blev hela 31 år som spelare och tränare för seniorlag. 

Av alla lagen jag tränat (ibland spelat med) så är BK Spark bland det roligaste. Laget med Fart & Fläkt i Lila Dräkt. Det var underbara personer i och runt laget. Härliga personligheter, fantastiska fotbollsspelare, hängivna med stora hjärtan. Det var kamratskap, gemenskap, engagerade personer med glimten-i-ögat-kommentarer. Det var skratt och en massa ”tjöt-rövar”😊. Har bara fina minnen under året jag tränade BKS och flera har jag fortfarande bra kontakt med.

Rött Kort och Utvisad. Du är ju 47 år. 

Möjligtvis var jag lite för ”seriös” när jag pratade om ATTITYD och KIERDORFS BUDORD. Alla lyssnade aktivt med en stor portion respekt men innerst inne tänkte nog så väl spelare, ledare och styrelse; Vi ska nog få den nya ”tränaren” att förstå att i BK Spark så spelar man boll på träning (och inget annat:). Självklart fick jag ändra min strategi men inte hela vägen. Löpningen till och från träningsplan från vårt klubbhus (det bruna tegelhuset vid ån) och en hel del roliga avslutningsövningar (det ska alltid vara roligt i BK Spark) la grunden till en fin säsong där vi slutade 5:a. Året efter vann BK Spark serien av bara farten (tack vare den professionella träningen året innan:). 

Det blev bara ett år för mig i BK Spark. Mitt jobb och nya familjesituation tog lite för mycket tid. Jag hann helt enkelt inte med MEN jag hade ett otroligt roligt år med massor av upplevelser och fina minnen. 

En fadäs hann jag också med. I av matcherna mot SK Mjörn (låg vid en järnväg har jag för mig) så spelade jag mittback. Ursäkta – men den domaren, en äldre man som hela tiden pratade om allt och alla, var så otroligt dålig. Han var så dålig så jag kunde inte bärga mig och talade om vad jag tyckte. I omgångar. Det blev gult kort och efter ett tag rött kort (skämskudde på den:). Domarna ska alltid rapportera röda kort och så också i detta fall. När Mikael Lindgren ringde mig från Västergötlands Fotbollförbund och sa; Vad har du gjort nu Kierdorf – Rött Kort och Utvisad. Du är ju 47 år. När jag hade förklarat och läste rapporten en gång till sa han. OK – var det den domaren, jag förstår. Jag stryker detta men du bör nog inte bli utvisad igen😊

Bild från 1979. Norrby IF, debutår och med Gunnar Gren som tränare – magiskt. Jag längst nere till vänster.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen